Collectief Voor Kraamtijd Behandelingen

Omdat jij net zoveel verzorging verdient als je pasgeboren baby

Adisti van Os en Mirjam Heemskerk van Postpartum Massage Nederland

Koesteren & omhullen

Met ons collectief streven we ernaar jou die zo broodnodige zorg te geven. We komen aan huis om je met helende handen te verzorgen en je te verwelkomen in het moederschap. We masseren je en omhullen je buik met olie, pakkingen en doeken. Luisteren naar je, voelen met je mee en dragen je als het ware terug naar jouw kern.

Je bent nu moeder geworden van een nieuw kindje en mag de tijd nemen hieraan te wennen. Om dit te kunnen doen is het essentieel verwarmende liefdevolle hulp te ontvangen. Dit is niet zomaar vanzelfsprekend, zeker niet in onze nuchtere cultuur. Maar jezelf zorg toestaan is zeer belangrijk voor je eigen gezondheid en dat van je gezin.

Je kraamperiode is bedoeld om uit te rusten, te herstellen, je borstvoeding op gang te laten komen en heel veel met je pasgeborene te knuffelen en zo elkaar te leren kennen.

Holding Space

Traditioneel hebben vrouwen elkaar altijd bijgestaan ten tijde van zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Ze vormen een kring van wijsheid, warmte en liefde zodat de moeder op zichzelf kan vertrouwen en haar eigen koers kan varen. Ze staan naast haar en bewaken de ruimte zonder zich op te dringen. Ze luisteren, begrijpen, zijn intuïtief en nieuwsgierig. Ze hebben altijd het belang van de eigen wil van de moeder hoog in het vaandel en dringen nooit hun mening op. Kritiek geven is niet aan de orde en inleven des te meer.

We ontvangen alles van jou met open armen. Je mooie verhalen, je zorgen, je verdriet, je passie en euforie. We willen dat jij je veilig voelt en doen er alles aan om je daarin te laten zakken.

Alle vrouwen in ons collectief hebben de training van Mirjam en Adisti gevolgd en vele lagen in zichzelf en met elkaar afgepeld. Ze staan stevig en verankerd naast je. Ze zijn niet snel van hun stuk te brengen en weten allemaal zelf hoe de kwetsbare periode van pril moederschap aanvoelt. Ze zijn ook allemaal uitermate gepassioneerd over jouw kracht als vrouw die net een kindje heeft gebaard. En ze houden ervan om te zorgen met hun warme hart en handen! Ze zijn er voor jou!

Ons collectief is een hechte groep van vrouwen die bij je thuis komen in Nederland en België. Sommigen van ons werken ook samen bij het Sluitingsritueel. We komen jaarlijks bij elkaar om van en met elkaar te leren en hebben nauw contact over ons werk.

Alle practitioners van Postpartum Massage Nederland hebben ervaring in het geboorteveld. We hebben een rijk scala aan doula’s, vroedvrouwen, kraamverzorgenden, yogadocenten, hypnobirthing docenten, massagetherapeuten, draagconsulenten, etc.

Mirjam Heemskerk

Ik ben Mirjam Heemskerk, getrouwd en moeder van 2 tienerdochters. Vanaf 2006 ben ik in mijn praktijk ManuManu Massage met zwangere en pas bevallen vrouwen gaan werken. In 2013 heb ik dit voortgezet onder de naam Gentle Beginnings waarin ik de postpartum zorg ben gaan verfijnen en o.a. het Nourishing New Mama Plan heb ontwikkeld. Dit is een serie behandelingen om het herstel van een pas bevallen moeder zowel fysiek, emotioneel als op zielsniveau te ondersteunen. Vele vrouwen hebben door deze sessies op een zachte liefdevolle manier in hun moederschap kunnen landen.

Werken met vrouwen is mijn passie. Ik omring elke vrouw met liefdevolle zorg, compassie, een luisterend oor en een warme aanraking. Bij veel behandelingen die ik geef staat de buik in het middelpunt, want daar begint de levenskracht, intuïtie en lust voor het leven.

Met mijn wens om meer moeders te laten ervaren hoe nodig massage in de kraamperiode is, is het collectief Postpartum Massage Nederland ontstaan, waarbij ik in Adisti echt een geweldige partner heb gevonden met dezelfde visie en missie.

Daarnaast ben ik oprichtster van de Gentle Beginnings Academy die in 2020 van start is gegaan. De practitioners die bij Postpartum Massage Nederland zijn aangesloten zijn allemaal bij de Academy getraind.

Adisti van Os

Mijn naam is Adisti van Os en ik ben moeder van drie prachtige kinderen. Na de geboorte van mijn eerste zoon (2011) startte ik sengi – yoga en gaf ik lessen kinderyoga. Een lange poos heeft mij dat veel voldoening geschonken, maar tijdens het dragen van mijn dochter (2013) ontstond er een verschuiving. Ondertussen schoolde ik me in holistisch masseren en zwangerschapsyoga. Er volgden een holistische coachopleiding en verdiepende modules, workshop’s en trainingen op het gebied van pre en– perinatale zorg. De passie voor moeders en kindjes werd langzaam maar zeker steeds meer aangewakkerd en alles viel op zijn plek. Zo ontstond yoga & soo, waarin ik voornamelijk moeders ondersteun door middel van lichaamswerk, mindfulness en yoga. Met de geboorte van mijn laatste zoon (2019) werd er een nieuwe praktijk geboren voor Holistisch Moederschap, waarin geboorteverhalen centraal staan. Ik voelde dat er zoveel meer nodig is op het gebied van Postpartum ondersteuning en merkte dat het verlangen nieuwe mama’s te omarmen, mijn hart vult met warmte. Mijn missie is dat elke moeder zich gehoord, gezien en gekoesterd voelt tijdens de meest bijzondere en intense periode van haar leven. Dat ze mag ontspannen en zich gedragen voelt.

In de samenwerking met Mirjam, de missie en passie die we delen én onze afzonderlijke kwaliteiten, komt alles samen.