Yuna Backx

Alle behandelaars | Yuna Backx
Werkgebied: Amsterdam e.o., + max 1 uur
amayamamalove@gmail.com
amayamamalove.nl
06 27 24 75 36
Jouw behandelaar

Mijn naam is Yuna en ik mag mijzelf met trots moeder van vier kinderen noemen: mijn liefdochter Angeley (2007), mijn vlinderkindje Amaya (2018), mijn regenboogdochter Awaki (2019) en mijn (eigen)wijze zoon Zyé (2021). Het moederschap heeft de ‘postpartum-vlam’ bij mij aangewakkerd.

Ik heb altijd veel liefde gevoeld voor lichaamswerk in verschillende vormen, dit is ontstaan in mijn dans- en yoga-achtergrond.
Zo geef ik vanuit mijn bedrijf YunaYoga al jaren yogalessen aan jong en oud, maar vooral veel baby- en peuteryoga. Een voor mij andere magische vorm van lichaamswerk is Thai Yoga Massage, waarbij ik op een meditatieve manier de ander mag begeleiden. Deze ervaringen en kennis neem ik mee in mijn werk als postpartum-behandelaar. Tijdens de opleiding tot postpartum-behandelaar vielen vele puzzelstukjes op hun plek en is mijn bedrijf Amaya Mama Love geboren.

Doordat ikzelf een verliesgeboorte heb ervaren van mijn dochter Amaya, weet ik uit ervaring hoe fijn het kan zijn om in de periode van herstel extra te worden ondersteund. Wij vrouwen gunnen onszelf te weinig support, eigenlijk in het algemeen maar vooral in de postpartum fase. Daarbij zie ik steeds vaker dat de focus op de geboorte zelf ligt, zeker niet onbelangrijk, maar daarna gebeurt er nog zo veel. Het vierde trimester verdient zoveel meer aandacht dan nu vaak gegeven wordt. De benaming ‘vierde trimester’ gaat niet altijd op voor moeders met een verliesgeboorte, maar een postpartum periode is er altijd. Met een verliesgeboorte bedoel ik de kindjes die fysiek niet meer bij ons zijn. Dit kan zijn door een miskraam, afgebroken zwangerschap, abortus of stilgeboorte. Vanuit Amaya Mama Love ben ik er met liefde en aandacht voor alle mama’s, ook als jij je kindje fysiek niet meer bij je draagt.

-Only LOVE- Yuna