Tanja Smets

Alle behandelaars | Tanja Smets
Werkgebied: België en Noord-Brabant
birthsparkles@outlook.be
postpartummassagenederland.nl
00 32 4 72 88 93 18
Jouw behandelaar
Wie ben ik

Ik ben Tanja, wonend in Schoten (België) met mijn partner Yves en onze 2 kinderen, een dochter Elisa Andrea (°2008) en een zoon Nikola (°2014). Ik hou van de natuur, speel tennis en ben vaak bezig met persoonlijke (en spirituele) groei. Daarnaast lees ik graag boeken over zelfontwikkeling en over alles wat met zwangerschap, geboorte en kraamtijd te maken heeft. Van me creatief bezighouden, reizen, vrouwencirkels, een saunabezoek en massages geven of ontvangen, word ik heel gelukkig!

Hoe mijn reis begon

Na een burn-out enkele jaren geleden, besefte ik dat ik eigenlijk al lang niet meer wist wie ik was, wat ik wilde en waar ik behoefte aan had. Ik voelde alleen dat ik het anders wou, dat ik wilde leven i.p.v. geleefd worden. Ik ging op zoek naar iets dat ik met hart en ziel zou kunnen doen. In 2019 startte ik met de opleiding tot geboortedoula. Het voelde als thuiskomen. Dit was mijn pad, dat voelde ik meteen tot in het diepst van m’n zijn. Al snel merkte ik dat ik ook meer wou betekenen voor moeders in de postpartum periode. Speurend naar een waardevolle opleiding en kwam bij Gentle Beginnings terecht. Wat een geschenk, niet alleen voor mijn professioneel leven, maar zeker ook voor m’n persoonlijk proces. Wat een groei heb ik mogen ervaren. De diepe connectie die ik bij vrouwen voel, werd nog meer uitgediept. Ik leerde ook terug meer op mijn intuïtie en m’n innerlijke wijsheid te vertrouwen, iets wat voor mij in dit werk zo belangrijk is.

Waar sta ik voor

Het is mijn missie meer bewustwording te creëren rond de nood aan vertraging in onze haastige wereld, zeker in de periode waarin je als moeder net nieuw leven hebt gegeven. In onze maatschappij is er nog te weinig aandacht voor de behoeften van nieuwe moeders. Het is een mooie, maar ook intense en kwetsbare periode, waarin rust, zorg en ondersteuning zo essentieel zijn voor jouw herstel en voor de hechting met je kindje. Goed voor jezelf en voor je baby’tje zorgen, is het enige dat op dat moment van belang is. De tijd nemen om te rusten en te herstellen, elkaar te leren kennen en een veilige hechting aan je kindje te kunnen bieden. Om goed voor je baby’tje te kunnen zorgen, is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt door hulp te durven vragen en je te laten ondersteunen. Je bent het waard om verzorgd, gehoord en gezien te worden, om deze zorg en aandacht te ontvangen.

Ik ontmoet je graag om voor jou te zorgen met helende behandelingen en je te omringen met liefdevolle aandacht. Dat je door mijn zachte aanraking mag zakken in je lichaam en tot rust kan komen. Je mag je gedragen voelen, zodat jij op de best mogelijke manier voor jouw kindje kan zorgen.

Ik bied je een luisterend oor en een veilige haven. Waar je ook mee zit, wat je ook denkt of voelt, het mag er allemaal zijn. Ik ben er voor je, zonder oordeel en met heel m’n hart.

Veel liefs, Tanja