Laura Pijnenborgh

Alle behandelaars | Laura Pijnenborgh
Werkgebied: Den Bosch e.o.
info@doulalaura.nl
doulalaura.nl
06 24 55 13 37
Jouw behandelaar

Mijn naam is Laura Pijnenborgh
Ik woon en werk in Den Bosch en woon daar samen met mijn man en onze twee tiener zoons. Ik was als kind al gefascineerd door zwangerschap, geboorte en kraamtijd.

Ruim 20 jaar geleden ben ik opgeleid tot Yogadocent bij de YAN en tegelijkertijd deed ik een opleiding Voice Movement Integration en Somatic Movement/Body Mind centering.
Tijdens deze opleidingen werkte ik bij de Geboorte Winkel in Amsterdam waar ik weer in aanraking kwam met mijn liefde voor alles rondom zwangerschap en geboorte.
Meteen na de YogaDocenten opleiding deed ik dan ook de bijscholing tot Zwangerschapsyoga docent.

In 2006 opende ik een YogaStudio in Den Bosch. Hier gaf ik onder andere Zwangerschapsyoga lessen en workshops ter voorbereiding op de bevalling. Dat breidde zich over de jaren uit naar individuele zwangerschapsbegeleiding en sinds 2010 was ik regelmatig bij bevallingen aanwezig als Doula.

Ruim 5 jaar geleden kwam Bowspring Yoga op mijn pad, een nieuwetijdse functionele bewegingsmethode. Deze manier van bewegen bleek zo heilzaam in de zwangerschap en bij het herstel na de bevalling , dat ik pre en postnatale Bowspring lessen ben gaan geven en me helemaal heb toegelegd op het werken met moeders. Door de postnatale lessen kwam ook de kraamtijd meer in beeld.

Hoe bijzonder magisch het mogen ondersteunen tijdens een bevalling ook is, de kraamtijd stal bijna nog meer mijn hart. Want daar zag ik zoveel vergeten goud. De focus op echte rust en herstel in die eerste 40 dagen lijkt vaak volledig ondergesneeuwd door de wens zo snel mogelijk op de been te zijn en alles weer te kunnen doen. En ik zag ook dat die kraamtijd (ondanks veel bezoek) een eenzame en overweldigende tijd voor nieuwe moeders kan zijn.

Er wordt wel gezegd dat de eerste 40 dagen na de bevalling van invloed zijn op de volgende 40 jaar. En dat is mijn ervaring ook echt. Leren hoe je voor jezelf en je lichaam kunt (laten) zorgen is zo waardevol als moeder en vrouw.

Een kraamtijd waarin je gehoord, gezien, gedragen, verwarmd, gevoed en verzorgd wordt is essentieel voor een goed herstel. Dat is het vergeten goud in jezelf, als een gevulde bron waar je de rest van je leven uit kunt putten.

De opleiding tot Postpartum behandelaar bij Mirjam en Adisti sluit hier zo mooi bij aan en ik wilde deze al een tijdje doen. Begin 2022 besloten we onze studio te sluiten en kwam er ruimte om in Maart te beginnen met de opleiding en deze mooie verdieping van mijn werk met vrouwen.

Je kunt bij mij terecht voor begeleiding en/of massage en lichaamswerk in de zwangerschap, tijdens de bevalling en in de kraamtijd.

Met alle liefde draag ik bij aan jouw gezondheid en welzijn en een goede start voor jou, je kindje en jullie als gezin.